FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
4 april - Fred (Den Haag)

Maarten van Nispen tot Pannerden

Maarten van Nispen tot Pannerden
Maarten van Nispen tot Pannerden
Lezing
Donderdag 4 april 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 4 april 2019 is Maarten van Nispen tot Pannerden om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Adellijk wild een lezing geven. Aansluitend zal hij signeren.

Adellijk wild
De jonge Maarten groeit op in de turbulente jaren ’60 en is in alles geïnteresseerd, behalve in de geschiedenis van zijn familie. Dat verandert als zijn vader sterft. Maarten vraagt zich af in hoeverre hij zijn vader, Buurt, echt gekend heeft. Gebruik makend van goed bewaarde dagboeken gaat de auteur van ‘Adellijk Wild’ op zoek naar het verhaal van zijn vader.
In de tweede wereldoorlog heeft deze gevangen gezeten in het ‘Oranje Hotel’, in Scheveningen, waar hij al aantekeningen maakte over het Nederland van na de oorlog. Als Secretaris-generaal op het Ministerie van Algemene Zaken zou hij uiteindelijk een grote rol spelen bij vele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Niet alleen het bestuur, het katholicisme, het koningshuis, of de opeenvolgende kabinetten hebben zijn leven kleur gegeven, maar ook zijn afkomst, waarin familiebanden, jacht en land een grotere rol blijken te spelen dan Maarten ooit gedacht had. Zoekend naar zijn vader moet hij ook het beeld van zichzelf bijstellen. Zoals geschoten wild moet rijpen voordat het geconsumeerd wordt, heeft de geschiedenis tijd nodig, voordat hij op papier gezet kan worden.

Maarten van Nispen tot Pannerden
Maarten van Nispen tot Pannerden (1953) studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Groningen en Theaterwetenschap in Amsterdam. Hij schreef recensies en artikelen voor diverse kranten en theaterpublicaties. Hij was hoofd public relations  bij veilinghuis Christie’s en later bij de Nederlandse Orde van Advocaten. In 2000 maakte hij de overstap naar Joop van den Ende Theaterproducties. Hij gaf leiding aan de PR-afdeling en sinds 2002 is hij director corporate communicatie van het internationale theaterbedrijf Stage Entertainment, en persoonlijk woordvoerder van de familie Van den Ende.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!  

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...