FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
30 augustus

Maarten Zeegers

Maarten Zeegers
Maarten Zeegers
Interview
Woensdag 30 augustus 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdag 30 augustus is Maarten Zeegers om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn bestseller Ik was een van hen wordt hij geïnterviewd door Hans Smit (o.a. Opium) en aansluitend signeert hij. Maarten Zeegers zal ook toelichten hoe het hem sinds verschijning van het boek is afgegaan, wat de reacties uit de media zijn geweest.

 

Ik was een van hen - drie jaar undercover onder moslims
In 2013 verhuist Maarten Zeegers met zijn Syrische vrouw Sarah naar de Haagse wijk Transvaal. In deze buurt is driekwart van de inwoners moslim, en is hij degene die moet zien te integreren.
Al snel blijkt dat Zeegers niet welkom is in de gesloten gemeenschappen. Hij ziet maar één mogelijkheid: zichzelf voordoen als moslim. Zijn nieuwe identiteit opent een wereld waarin maar weinig Nederlanders thuis zijn. Van dichtbij ziet hij een rituele geseling, hij laat een duivel uitdrijven en trekt twee maanden op met een Syrië-ganger. Zijn stappen worden zelfs gevolgd door de aivd. Op het moment dat hij zich dreigt te verliezen in zijn dubbelleven, verandert zijn wijk in een oorlogsgebied.

Ik was een van hen is een onthullend en onontbeerlijk verslag voor iedereen die wil weten wat er speelt in het ‘Nederlandse Molenbeek’.


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...