FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
29 januari

Maartje Paumen

Maartje Paumen
Maartje Paumen
Interview door Marc Delissen
Maandag 29 januari 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

We hebben een nieuwe datum gevonden voor het evenement dat we op 7 december helaas moesten annuleren: maandag 29 januari is hockeyster Maartje Paumen om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij wordt naar aanleiding van haar biografie Altijd tot het uiterste geïnterviewd door advocaat en oud-Nederlands elftal aanvoerder Marc Delissen. Aansluitend zal zij signeren.

Altijd tot het uiterste
Wanneer Maartje Paumen in november 2016 bekendmaakt na twaalf jaar te stoppen bij Oranje, reageert de Nederlandse hockeywereld geschokt. De aanvoerder en strafcornerspecialist geldt als onbetwiste leider van de Nederlandse hockeyvrouwen. Als het tijdens een wedstrijd even niet gaat, kijkt iedereen naar haar. ‘Extreem’, zo omschrijft Paumen zichzelf. Ze gaat tot het uiterste, maar voor alle successen betaalt ze een hoge prijs. Na de Olympische Spelen van 2012 zit ze erdoorheen. De druk die ze zichzelf heeft opgelegd blijkt in combinatie met het stuklopen van de relatie met teamgenoot Carlien Dirkse van den Heuvel zelfs voor haar te veel. In haar biografie vertelt Maartje Paumen openhartig hoe ze in Limburg begon als jonge linksback, over haar coming-out en hoe ze door haar winnaarsmentaliteit, mentale weerbaarheid en ongekende inzet crises overwon en de top bereikte. Altijd tot het uiterste is een openhartige biografie van een van de beste hockeysters ter wereld.

Maartje Paumen
Maartje Paumen (1985) is een van de beste hockeysters ter wereld. Ze won goud op de Olympische Spelen in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen), werd twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Met HC ’s-Hertogenbosch won ze tien keer de landstitel en negen keer de Europa Cup I. Ze kwam 235 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 195 keer. Ze is topscorer aller tijden op de Olympische Spelen, net als in Oranje, de Champions Trophy en de hoofdklasse.

Marc Delissen
Marc Delissen is advocaat en mediator bij advocatenkantoor Delissen Martens. Voor zijn intrede in de advocatuur was Marc speler (1984-1996) en aanvoerder (1988-1996) van het Nederlands Heren Hockeyelftal, waarmee hij tijdens de Olympische Spelen van Atlanta (1996) de Olympische titel behaalde. In 1996 is Marc benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...