FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
21 oktober - Fred (Den Haag)

Marcel Haenen

Marcel Haenen
Marcel Haenen
Interview door Jean-Pierre Geelen
Zondag 21 oktober 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zondag 21 oktober 2018 om 13:00 uur is Marcel Haenen te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal over zijn boek De bokser geïnterviewd worden door Jean-Pierre Geelen. Aansluitend zal hij signeren.

De bokser
Een jaar zwoegen in een Duits werkkamp. Dat is wat de Joodse familie Moszkowicz verwacht als ze zich op een zomerse dinsdagmiddag in augustus 1942 meldt op een verzamelplek in Maastricht. Via Westerbork volgt deportatie naar het concentratiekamp Auschwitz. Bijna duizend dagen later staat alleen de achttienjarige Max Moszkowicz nog overeind. Als bokser en met een veranderde identiteit heeft hij de oorlog overleefd. Hij is achter het prikkeldraad voor het eerst verliefd geworden.

De bokser is een boek over oorlog en advocatuur, en over Jood zijn in een katholieke stad. Na de oorlog betrad Max Moszkowicz in Maastricht als strafadvocaat de ring van de rechtszaal. Met zijn vier zonen vormde hij de bekendste advocatenfirma van het land: Moszkowicz Advocaten. Hij verdedigde criminelen als drugshandelaar Klaas Bruinsma, Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, meesteroplichter Ari Olivier en Johan V., alias De Hakkelaar.
In deze biografie wordt aan de hand van een honderdtal interviews, nooit eerder geopenbaarde documenten en Moszkowicz’ eigen dagboek een opzienbarend verhaal verteld. Over een handelaar in recht voor wie de oorlog nooit is opgehouden.

Marcel Haenen
Marcel Haenen is een Nederlandse journalist. Haenen studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam tussen 1978-1983. Hierna heeft hij een jaar massacommunicatie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. In 1984 kwam hij in dienst bij NRC Handelsblad als algemeen verslaggever. Eerdere boeken die hij over de zware misdaad schreef zijn De danser, Baas Bouterse en Het IRT-moeras.

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...