FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
17 mei - Centrum (Den Haag)

Marcel ten Hooven

Marcel ten Hooven
Marcel ten Hooven
Dubbellezing met Tom-Jan Meeus
Donderdag 17 mei 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 17 mei 2018 is Marcel ten Hooven om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek De ontmanteling van de democratie met gastspreker Tom-Jan Meeus een lezing geven. Aansluitend zal hij signeren.

De ontmanteling van de democratie
De essentie van de democratie schuilt in haar maatschappelijke betekenis: naast een stelsel van rechten om iedereen een stem te geven, is zij een vorm van beschaving die het mogelijk maakt fatsoenlijk met elkaar om te gaan. Verschijnselen van verval worden soms met een klap zichtbaar, zoals met de verkiezing van Donald Trump, maar soms zijn de krachten die de democratie bedreigen als een reukloos gifgas dat van onder de deur komt.
De ontmanteling van de democratie gaat in op de ideologische armoede van de volkspartijen, het asociale neoliberalisme, de valse beloftes en de zondebokpolitiek van het populisme, het ondemocratische karakter van het referendum, maar ook op de groeiende ongelijkheid, de verminderde solidariteit en de invloed van nepnieuws.
Marcel ten Hooven biedt een nieuw perspectief voor de democratie.

Marcel ten Hooven
Marcel ten Hooven (1957) is journalist en oud-politiek redacteur van Trouw en Vrij Nederland. Met enige regelmaat publiceert hij in verschillende dagbladen zoals NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, Trouw en het Nederlands Dagblad. In 2004ontving hij de Anne Vondelingprijs, een jaarlijkse prijs voor politieke journalistiek.

Tom-Jan Meeus
Tom-Jan Meeus is politiek columnist bij NRC Handelsblad. In zijn lange journalistieke loopbaan richtte Meeus zich vooral op de politiek. Na zijn tijd in de Verenigde Staten schreef hij in 2012 een boek over de maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland en de gevaren van polarisering in combinatie met populisme. Evenals Ten Hooven is hij winnaar van de Vondelingprijs.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...