FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
30 augustus

Marcel Wanders

Marcel Wanders
Marcel Wanders
Interview door Jeroen Junte
Dinsdag 30 augustus 19:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Dinsdag 30 augustus is Marcel Wanders om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging FRED naar aanleiding van het verschijnen van de coffee table editie van sensationele boek Rijks Masters of the Golden Age wordt hij geïnterviewd door designcriticus Jeroen Junte. De originele grote limited edition is nu al bij Paagman te zien. Een medewerker bladert graag het uiterst kostbare boek met u door. Meld u aan voor het bezoek van Marcel Wanders. 

Rijks, Masters of the Golden Age
Over het Rijksmuseum zijn boekenkasten vol geschreven, toch heeft - verbazingwekkend genoeg - tot op heden geen enkel boek recht gedaan aan de esthetische klasse en reikwijdte van de kostbare schat die de Eregalerij rijk is.
Marcel Wanders wil met zijn project (dat past binnen de filosofie van het Rijksmuseum om de collectie van de Eregalerij te ontsluiten voor een groot publiek en het hedendaagse belang ervan te onderstrepen) dit gemis inlossen. Dit doet hij door de schilderijen op magistrale wijze te presenteren - in een poging de tijdloosheid van de werken te vangen.

Zo bijzonder de onderwerpkeuze is, zo subliem is de uitvoering. In maar liefst drie verschillende boekuitvoeringen zal het RIJKS-project gestalte krijgen. In elke uitgave zullen grootschalige reproducties van de geselecteerde meesterwerken tot in detail worden afgebeeld, waarbij de hoogst haalbare druktechniek wordt toegepast. Dat maakt dat de lezer als het ware een levensechte ervaring ondergaat en het kunstwerk ingezogen wordt. Dit effect wordt nog eens versterkt door de gekozen invalshoek die de lezer dwingt met een nieuwe blik naar de afbeeldingen te kijken.

Elk boek wordt minutieus en met bijzondere aandacht vervaardigd, gebruikmakend van eersteklas materialen zoals echt leder, high-end metaal, gecompliceerde folietechnieken en op maat gemaakt papier - alles naar uniek ontwerp van Marcel Wanders. Ten slotte wordt elk boek met uiterste precisie gefabriceerd door gedreven kunstenaars en gekwalificeerde vaklui die hun ambacht - grafische techniek en het handmatig inbinden van boeken - als geen ander verstaan.

COFFEE TABLE BOOK
Ongelimiteerde oplage. Deze gebonden uitgave met een afmeting van 25×35 cm en een omvang van 460 pagina’s omvat zowel de inhoud van de gelimiteerde versie als ook het ‘Behind the Scenes’-boekje. Een prachtig kleinood, uitstekend verzorgd en met alle luxe voorzien zoals goudfolie en goud op snee en uitgevoerd in kunstleer. Deze versie leent zich bij uitstek om cadeau te doen.
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...