FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
22 september - Fred (Den Haag)

Marente de Moor

Marente de Moor
Marente de Moor
Interview door Jeroen Vullings
Zaterdag 22 september 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 22 september 2018 is Marente de Moor om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal over haar nieuwe boek Foon geïnterviewd worden door VN-redacteur Jeroen Vullings en aansluitend zal zij signeren.

Foon
Soms klinkt het als trompetgeschal. Soms als een voorwereldlijk beest. Het is iets tektonisch, zeggen Nadja en Lev ter geruststelling tegen elkaar. Iets meteorologisch, wellicht. Maar deze duistere klanken hingen niet altijd in de lucht boven hun huis in de Russische bossen. Ooit dreef het biologenechtpaar er een asiel voor verweesde berenwelpen, maar de vrijwilligers komen niet meer, en terwijl Lev zijn geheugen verliest, strijdt Nadja tegen haar herinneringen. Waar is iedereen gebleven? Wat gebeurde er in het jaar waaraan ze liever niet meer denkt? Foon laat zien hoe eenzame mensen, ver van de ontwrichte samenleving die ze zijn ontvlucht, zich verhouden tot hun geliefden, tot de geschiedenis en tot de dierenwereld waarvan ze deel uitmaken. Als alle zekerheid wegvalt, is het de verbeelding die hen overeind houdt.

Marente de Moor
Marente de Moor (Den Haag, 1972) is slaviste. Vlak na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie woonde ze acht jaar in Rusland. In Sint-Petersburg studeerde ze aan de theaterschool, werkte ze als verslaggever voor een dagelijks realityprogramma over misdaad en schreef ze artikelen en columns voor De Groene Amsterdammer.
In 2011 werd De Nederlandse maagd onderscheiden met de Ako Literatuurprijs. In 2013 verscheen Roundhay, tuinscène (shortlist Libris Literatuur Prijs 2014).

 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...