FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
17 maart - Centrum (Den Haag)

Marianne Thieme

Marianne Thieme
Marianne Thieme
Lezing
Zondag 17 maart 2019 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Aanmelden is niet meer mogelijk

Zondag 17maart 2019 is Marianne Thieme om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Zij zal een lezing geven naar aanleiding van haar nieuwe boek Groeiend verzet en aansluitend zal zij signeren.

LET OP! Dit evenement zou eerst op donderdag 14 maart plaatsvinden, maar dit is verplaatst
 

Groeiend verzet
 ‘Maandag 28 oktober 2002, twaalf dagen na de val van kabinet-Balkenende I. Het was koud, zonnig en droog, en er stond weinig wind. Dat viel op omdat het aan de IJ-oevers van Amsterdam vreselijk kan waaien. Vlak voor sluitingstijd stormde ik de Kamer van Koophandel binnen. Ik kwam zojuist uit het chique Zuid gefietst. Daar had ik de oprichtingsakte van een nieuwe partij ondertekend: de Partij voor de Dieren.’

In Groeiend verzet doet Marianne Thieme verslag van de opkomst van het grootste ideologische exportproduct uit de Nederlandse politiek. De redenen om de partij op te richten; de overeenkomsten met de negentiende-eeuwse vrouwenrechtenbeweging en andere emancipatiebewegingen; hoe het is om als activist in het parlement een andere wijze van politiek te bedrijven en hoe je succesvol kunt zijn door vast te houden aan je idealen; en waarom zij ondanks felle tegenstand hoopvol is dat de nieuwe groene revolutie aanstaande is. Groeiend verzet is verplicht leesvoer voor iedereen die meent dat het roer radicaal om moet.

‘En voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie...’

Marianne Thieme
Marianne Thieme (1972) is medeoprichter van de Partij voor de Dieren en sinds 2006 fractievoorzitter van de partij in de Tweede Kamer.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...