FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
AFGELAST

Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld
Marieke Lucas Rijneveld
Interview door Maarten Dessing
AFGELAST
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Het bezoek van Marieke Lucas Rijneveld aan Paagman op zondag 13 mei a.s. is wegens ziekte afgelast. Het interview zal daarom niet doorgaan.

De avond is ongemak
De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan.

Marieke Lucas Rijneveld
Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. In de Volkskrant werd ze vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht.
 
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...