FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
7 maart - Centrum (Den Haag)

Marion Bloem

Marion Bloem
Marion Bloem
Korte lezing
Zaterdag 7 maart 2020 13:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 7 maart is Marion Bloem om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Zij zal naar aanleiding van haar boek Indo een korte lezing geven. Aansluitend zal zij signeren. 

Indo
Na de onafhankelijkheid van Indonesië zijn ruim 300.000 mensen naar Nederland gekomen. Aan de hand van haar persoonlijke familiegeschiedenis schetst Marion Bloem wat een Indo is en wat de geschiedenis van de Indische Nederlander behelst. Ze relativeert de Indische identiteit en trekt gelijkenissen met andere landen met een mestiezencultuur. Wat is er zo waardevol aan die zogenaamde Indische cultuur en is er wel een Indische cultuur? Is het nodig om onszelf Indo te blijven noemen? In Indo wisselt Bloem herinneringen en gebeurtenissen af, en geeft ze een verfrissende, heel persoonlijke blik op de huidige samenleving waarin ‘identiteit’ steeds meer een issue lijkt te worden.

Marion Bloem
Marion Bloem (1952) is een Nederlandse schrijfster en filmmaakster. Haar ouders, afkomstig uit de voormalige kolonie Nederlands-Indië, waren na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland gevlucht. Marion Bloem studeerde in 1976 af als klinisch psychologe aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Al tijdens haar studie publiceerde zij haar eerste kinderboeken. In 1983 brak zij door met haar romandebuut Geen Gewoon Indisch meisje en de documentaire Het land van mijn ouders. Haar meest recente werken zijn veelal autobiografisch van aard.

85ste Boekenweek
Zaterdag 7 maart is het zover: de 85ste Boekenweek gaat van start! Van 7 t/m 15 maart is het weer Boekenweek met dit jaar als thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Het Boekenweekgeschenk met titel Leon & Juliette wordt dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. U ontvangt het Boekenweekgeschenk gratis tijdens de Boekenweek bij besteding van ten minste €15,- aan Nederlandstalige (e-)boeken.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...