FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
5 september - Centrum (Den Haag)

Michel van Eeten

Michel van Eeten
Michel van Eeten
Boekpresentatie
Woensdag 5 sept 2018 18:00 uur
Paagman vestiging centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdag 5 september 2018 is Michel van Eeten om 18:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Hij zal zijn boek Heilige middelen presenteren. Ter gelegenheid van de presentatie van Heilige middelen laten verschillende sprekers hun licht schijnen op de rol van onvrede in de politiek en het huwelijk.  Bestuurskundige Paul Frissen, bestuurder en voormalig politica Andrée van Es en psychotherapeute Else-Marie van den Eerenbeemt gaan met elkaar en met de auteur in gesprek. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Frans Pollux en Astrid Feiter zal de avond presenteren. Aansluitend zal Michel van Eeten signeren.

Heilige middelen
Een gezin kan niet draaien op zoiets onpraktisch als liefde, weet Ludo Mueller. Waarop dan wel? Zijn vrouw en hij hebben zich toegelegd op echtelijke samenwerking, op het voeren van een gedeelde huishouding met een glimlach en af en toe een orgasme. Als ambtenaar beantwoordt hij Kamervragen en zo smoort hij het overschot aan maatschappelijke onvrede.
Dan volgt een aanslag op zijn ministerie en verlaat een collega haar werk en gezin om ‘leuke dingen’ te gaan doen. Hij neemt de gebeurtenissen niet serieus, tot ze zijn overtuigingen doen wankelen over wat het betekent om een goede echtgenoot, vader, ambtenaar te zijn. Misschien is onvrede niet het probleem, maar de oplossing.

Heilige middelen is een roman over de verleiding van het ressentiment in het huwelijk en in de politiek. De krachtvelden van werk, liefde en gezin werden zelden zo invoelbaar gemaakt als in dit benauwende maar verrassend hoopvolle boek.

Michel van Eeten
Michel van Eeten (1970) is wetenschapper en weblogger. In 2008 schreef hij Tegennatuur, een roman over de oplosbaarheid van onoplosbare problemen.


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...