FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
22 maart

Michiel van Straten

Michiel van Straten
Michiel van Straten
Boekpresentatie
Donderdag 22 maart 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 22 maart is Michiel van Straten om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Hij zal zijn nieuwe boek Dagelijks irrationeel presenteren. Aansluitend zal hij signeren.

Dagelijks irrationeel
Het nieuwe boek van Michiel van Straten gaat over de psychologie van het zelfbedrog. We zijn dagelijks irrationeel en Michiel van Straten maakt dit op fascinerende, confronterende en spectaculaire wijze duidelijk door antwoord te geven op onder andere de volgende vragen; Hoe kun je een euro met winst verkopen? Waarom bepalen George Clooney en Frans Bauer onze smaak? Waarom gunnen we onze buren stiekem altijd net iets minder dan onszelf? Zijn we allemaal racisten? Waarom is het onmogelijk dat je weet waar je precies was toen je het eerste vliegtuig het WTC in zag vliegen?

Wetenschappers beweren dat 95 procent van ons gedrag wordt gestuurd door ons onbewuste. Lijkt dat je overdreven? Laat je dan meevoeren in de verhalen over onze dagelijkse irrationaliteit. Prima onderbouwd door wetenschappers, onbeholpen in praktijk gebracht door de gewone mens. Je zult zien dat klassiek geworden psychologische experimenten verhelderende verklaringen bieden voor het bestaan van racisme, woekerpolissen, filerijden, budgetoverschrijdingen, homeopathie, de vrijdagmiddagborrel en nog veel meer.

Michiel van Straten
Michiel van Straten is freelance ontdekkingsschrijver en gediplomeerd schrijfdocent. Hij heeft meerdere artikelen voor diverse publiekstijdschriften, zoals Quest en National Geographic Junior, geschreven. In zijn boeken laat hij zien dat wat we vanzelfsprekend vinden vaak helemaal niet zo vanzelfsprekend is, of zelfs ronduit helemaal niet klopt. Eerdere boeken van Michiel van Straten zijn Onzeker op zee, waarin hij afrekent met op humoristische wijze met zeilverhalen uit de categorie “kijk mij eens” en Tien verdwenen dagen, waarin hij dergelijke alledaagse dingen onderzoekt, en daardoor verrassende verhalen ontdekt.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €12,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...