FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
14 april

Midas Dekkers

Midas Dekkers
Midas Dekkers
Interview door Jean-Pierre Geelen
Zaterdag 14 april 13:00 uur
Paagman vestiging Fred Den Haag
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 14 april 2018 tijdens Bookstore Day is Midas Dekkers om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred. Hij zal door Jean-Pierre Geelen geïnterviewd worden over zijn boek Volledige vergunning, zijn eerder verschenen boeken en het boek De kale aap van Desmond Morris, waar hij het voorwoord voor schreef. Aansluitend zal hij signeren. Vervolgens zal Midas Dekkers om 16:00 uur nog een lezing in Paagman Delft, Choorstraat 1 geven.

De kale aap
Voor het vijftig-jarige jubileum van Desmond Morris’ revolutionaire boek De kale aap is er een nieuwe editie uitgegeven. In zijn voorwoord bij de nieuwe vertaling van deze jubileumeditie beschrijft Midas Dekkers wat het boek voor hem heeft betekend, waaraan het zijn reputatie te danken heeft, en ook waarom het een nieuwe titel heeft gekregen. Het idee dat de mens een diersoort is, maakt mensen nog steeds ongemakkelijk. Morris was een van de eersten die het zag.

Volledige vergunning
‘Ik ben onder de bar geboren. Zo heet dat als je van jongs af in een café bent opgegroeid. Mijn eerste vader had een café in Haarlem, de tweede een in Amsterdam.’ Midas Dekkers werd zelf geen kastelein, maar bioloog en schrijver en een boek over bijzondere cafés moest er dus wel een keer van komen. Het café lijkt immers het ideale mensenverblijf en Dekkers komt er dan ook graag, als gast en als observator. In Volledige vergunning beschrijft Midas Dekkers zijn favoriete cafés in Nederland, hun eigenzinnige eigenaren of barkeepers, kroegtijgers, de mores aan de stamtafel, de geneugten en gevaren van drankgebruik, en veel meer. Een goed café is klein en bruin. Het is een oord van geborgenheid. ‘In het café overvalt je een behaaglijkheid die je snel vrede met de wereld doet sluiten.’

Midas Dekkers
Midas Dekkers (1946) is een Nederlandse bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor zowel kinderen als volwassenen. Hij heeft al ruim vijftig kinder- en jeugdboeken op zijn naam staan. Daarnaast schrijft Dekkers fictioneel proza en non-fictie boeken voor volwassenen. Als bioloog is Dekkers bekend door zijn scherpe observaties en gevoel voor humor. Dekkers staat ook bekend om zijn vaak tegendraadse en controversiële meningen over onderwerpen als bestialiteit, kinderen krijgen en sporten.

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...