FRED (Den Haag): Open tot 20:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
11 november - Fred (Den Haag)

Mira Feticu

Mira Feticu
Mira Feticu
Boekpresentatie
Maandag 11 november 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op maandag 11 november is Mira Feticu om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal die avond haar boek Picasso's keerzijde presenteren. Aansluitend zal zij signeren. 

Picasso's keerzijde
Als een privédetective zoekt Mira Feticu naar de verloren gewaande Picasso Tête d’Arlequin, een van de zeven kunstwerken die in 2012 door een Roemeense bende uit de Rotterdamse Kunsthal werden gestolen. Reizend door haar geboorteland, van Boekarest tot de Donaudelta, werpt ze een schrijnend nieuw licht op deze nog altijd onopgeloste kunstroof. Waar ze in haar roman Tascha koos voor de fictie, verteld door de ogen van het geprostitueerde liefje van de hoofddader, toont Picasso’s keerzijde de naakte feiten. In een wervelende, waargebeurde vertelling voert Feticu de lezer mee langs de geschiedenis van zeven kunstwerken en hun tragische lot. Picasso’s keerzijde is naast een zoektocht ook een beschouwing over schoonheid en valsheid, kunst en werkelijkheid.

Mira Feticu
Mira Feticu (1973) is een Roemeens-Nederlandse schrijfster. In 1993 debuteerde zij in Roemenië met met een dichtbundel, maar legde zich daarna toe op het schrijven van verhalen. Haar huwelijk bracht Mira Feticu naar Nederland, waar ze na een worsteling met het land en de taal in het Nederlands begon te schrijven. Eind 2018 werd  haar roman Tascha door twee Belgische theatermakers aangegrepen voor een ‘stunt’ die leidde tot Picassogate. Zij stuurden een anonieme brief, waarin vermeld stond waar de Picasso zich zou bevinden. Vol goede hoop gaat Mira Feticu op pad met bevriend schrijver Frank Westerman. Deze reis resulteerde in haar nieuwe boek Picasso’s keerzijde.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...