FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
12 mei - Centrum (Den Haag) en Delft

Mirjam Rotenstreich

Mirjam Rotenstreich
Mirjam Rotenstreich
Lezing
Zaterdag 12 mei 2018 12:00 uur en 15:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag) en Delft
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 12 mei 2018 is Mirjam Rotenstreich om 12:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum (Den Haag), Lange Poten 41. Vervolgens zal zij om 15:00 uur bij Paagman vestiging Delft, Choorstraat 1 te gast zijn. Bij beide vestigingen zal zij door Maarten Dessing worden geïnterviewd naar aanleiding van haar nieuwe boek Tonio’s blik. Aansluitend zal zij signeren.

Tonio’s blik
Tonio van der Heijden was een gepassioneerd fotograaf. Drie jaar na zijn tragische dood besloot zijn moeder – schrijfster Mirjam Rotenstreich – in het archief van haar zoon te duiken. Tonio’s favoriete fotoproject bleek het fotograferen van zijn Noorse boskatten Tygo en Tasha. De wetenschap exact hetzelfde beeld van Tygo en Tasha te zien als haar zoon op het moment dat hij afdrukte, fascineerde Mirjam. Ze besloot de foto’s stuk voor stuk door te nemen en ontdekte zo een verhaal in beeld. Mirjam, met wie Tonio zijn grote liefde voor katten deelde, neemt de lezer mee op een reis door het oog van zijn camera. Ze vraagt zich af waarom Tonio voor een bepaald beeld koos, hoe hij ertoe kwam in te zoomen op een detail. Maar de foto’s zijn vooral ook aanleiding voor intieme beelden, herinneringen, ja, zelfs gedachten over de toekomst.

Mirjam Rotenstreich
Mirjam Rotenstreich (1959) is een Nederlands schrijfster en publiciste. Ze schreef onder andere de roman Salieristraat nr 100  (2002) en stelde diverse bloemlezingen en boeken over literatuur samen. Haar man is A.F.Th. van der Heijden, waarmee ze zoon Tonio, die in 2010 na een verkeersongeval in Amsterdam overleed, had. In 2011 publiceerde haar man over de dood van hun zoon de literaire requimroman Tonio. Rotenstreich schreef tijdens haar rouwperiode de roman Verloren mensen, waarin thema's als verlies en vrijheid centraal staan.
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...