FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
9 september - Fred (Den Haag)

Mirjam van Hengel

Mirjam van Hengel
Mirjam van Hengel
interview door Arjan Peters
Zondag 9 september 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zondag 9 september 2018 is Mirjam van Hengel om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal door literair criticus Arjan Peters over haar portret van Remco Campert, Een knipperend ogenblik, geïnterviewd worden. Aansluitend zal zij signeren.

Een knipperend ogenblik
‘Eigenlijk wil ik gewoon elke morgen wakker worden en niks weten en gaan schrijven.’ Dat zegt Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter die altijd zijn vinger aan de pols van de tijd heeft gehouden. Het verhaal van zijn leven loopt van de naoorlogse avant-garde via feestende jongeren rond het Vondelpark en toenemende publieke zichtbaarheid naar de stilte van een werkkamer. Er was de afwezige vader, er kwamen en gingen grote liefdes, maar altijd bleef het schrijven, dicht op de eigen huid. Mirjam van Hengel sprak wekelijks met Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Ze schreef een portret over de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt, die even graag alleen is als in gezelschap, even lui als productief, even opgeruimd als melancholiek, even betrokken bij de wereld als onverstoorbaar zichzelf.

Mirjam van Hengel
Mirjam van Hengel (1967) is schrijfster, redacteur en programmamaker. Aan de Universiteit Utrecht studeerde zij Nederlandse letterkunde, waarna zij vervolgens als literair journalist bij onder andere KRO en Vrij Nederland werkte. Daarnaast was ze jarenlang (poëzie)redacteur bij uitgeverij Van Oorschot en uitgeverij Querido. In 2014 verscheen het boek Hoe mooi alles. Leo en Tineke Vroman, een liefde in oorlogstijd, dat werd bewerkt tot een theaterstuk.
 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...