FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
9 april

Mister and Mississippi

Mister and Mississippi
Mister and Mississippi
Optreden en signeren
Zondag 9 april 2017 14:30 uur
Paagman vestiging Centrum
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 9 april is de Nederlandse band Mister and Mississippi om 14:30 uur te gast bij Velvet in Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41. Naar aanleiding van hun nieuwe album Mirage geven zij een kort optreden en aansluitend zullen ze signeren.

 

Mirage
Mister and Missisippi heeft muzikaal een nieuwe koers en richting ingeslagen voor het derde album Mirage, opgenomen in Kytopia in Utrecht. De sound wordt gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synths, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen. In opbouw, dynamiek en climax is de band venijniger dan ooit en blijft er weinig over van de rustige indie-folk-sound die de eerste albums kenmerkte. Met dit album slaat Mister and Mississippi geen nieuw hoofdstuk open, maar is het viertal begonnen aan een nieuw en ander boek. Dat zal ook gevolgen hebben voor de liveshows, waar de band een steviger geluid zal neerzetten, ondersteund door een meer dynamische visuele beleving.

Mister and Mississippi
Samgar, Maxime, Tom en Danny ontmoeten elkaar als ze alle vier studeren aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Voor het vak Act Development moeten ze samen drie liedjes schrijven en opvoeren en worden daarbij begeleid door Marcel van As (Spinvis, Coparck). Het klikt meteen goed en na de eerste oefensessie besluiten de vier officieel een band te vormen. Uit de naar eigen zeggen 'spontane chemie' tijdens die eerste oefensessie komt het nummer 'Running' voort, dat wordt opgenomen en online gratis te beluisteren is.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...