FRED (Den Haag): Open tot 20:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
23 maart - Fred (Den Haag)

Murat Isik

Murat Isik
Murat Isik
Interview door Jean-Pierre Geelen
Zaterdag 23 maart 2019 15:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 23 maart is Murat Isik om 15:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal geïnterviewd worden door Jean-Pierre Geelen naar aanleiding van zijn Boekenweekessay Mijn moeders strijd. Aansluitend zal hij signeren.

Mijn moeders strijd
Mijn moeders strijd
beschrijft de overlevings- en emancipatiestrijd van zijn moeder: van haar geboortedorp Baltaş tot haar jaren in de Bijlmer, waar ze nog altijd woont en werkt. Het essay is een prachtig, ontroerend portret van Isiks moeder, zijn inspirator en grote voorbeeld. 

Murat Isik
Murat Isık (1977) is een Nederlandse schrijver en jurist van Zaza-Turkse afkomst. De roman Wees onzichtbaar werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018 en met de De Libris Literatuur Prijs 2018.

Boekenweek
Van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek! Dit jaar is het thema ‘De moeder, de vrouw', ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Jas van belofte van Jan Siebelink is dit jaar het Boekenweekgeschenk en Murat Isik heeft het Boekenweekessay van 2019, Mijn moeders strijd, geschreven.

BOEKENWEEK BIJ PAAGMAN

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...