FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
17 oktober

Naema Tahir

Naema Tahir
Naema Tahir
Boekpresentatie
Maandag 17 oktober 19:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandagavond 17 oktober presenteert Naema Tahir om 19:00 uur haar nieuwe boek Brieven in Urdu bij Paagman vestiging Fred. Het eerste exemplaar zal in ontvangst genomen worden door hoogleraar en publicist Paul Scheffer.

Brieven in Urdu is een verzameling treffende en ontroerende verhalen over mensen die migreren naar het Westen en hun familie die achterblijft in het Oosten. Het zijn prachtig geschreven verhalen over verlies, eenzaamheid, heimwee en melancholie, maar ook over doorzettingsvermogen, heroïek, hoop en medemenselijkheid. Universele thema’s, voor iedereen herkenbaar, die de situatie van de migrant werkelijk invoelbaar maken.
Of het nu gaat over tweelingbroers die gescheiden worden als één ervan vertrekt naar Amerika, over een Hollands-Pakistaans meisje dat haar vakantie doorbrengt in Lahore om er Urdu te leren, of om een importbruid die in Rotterdam samenwoont met haar dominante schoonmoeder, Brieven in Urdu dringt diep door in de psyche van de migrant en vertelt over hoe migratie de levens overhoop gooit van de migranten maar ook van hun verwanten die achterblijven.

Naema Tahir (1970) werd in Slough, Groot-Brittannië, geboren uit Pakistaanse ouders. Ze groeide op in Engeland, Nederland en Pakistan, en werkte tien jaar lang als jurist voor organisaties zoals de VN en de Raad van Europa. Ze vestigde haar naam als schrijfster met onder andere Kostbaar bezit (2006), Eenzaam heden (2008) en De Bruid (2011).
Toegang tot de presentatie is gratis, graag aanmelden

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...