FRED (Den Haag): Online 24/7 geopend
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Online 24/7 geopend
MALL: Open tot 18:00 uur
Agenda
Archief
20 oktober - Fred (Den Haag)

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet
Nelleke Noordervliet
Lezing i.h.k.v. Maand van de geschiedenis
Zaterdag 20 oktober 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 20 oktober 2018 is de essayist van de Maand van de geschiedenis, Nelleke Noordervliet, om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal een lezing over haar essay Door met de strijd geven. Aansluitend zal zij signeren.

Door met de strijd
De mensen die het grondgebied bewoonden dat nu Nederland heet hebben keer op keer 'the powers that be' uitgedaagd. Bataven tegen Romeinen, de Republiek tegen Spanje, Patriotten tegen Oranje. Maar Nederland heeft ook aan de andere kant gestaan en opstand onderdrukt. Deden we het goed als opstandelingen? Waren we slim en barmhartig als machthebbers? Wie regeert maakt vuile handen, en een onschuldige opstandeling is ook met een lantaarntje te zoeken.

Albert Camus schreef De mens in opstand, een verkenning van de moraal van de opstand. Het boek heeft Nelleke Noordervliet diep aangegrepen. In Door met de strijd keert ze regelmatig terug naar die bron.

Nelleke Noordervliet
Wie zou er beter het essay voor de Maand van de Geschiedenis kunnen schrijven dan romanschrijfster, essayiste en columniste Nelleke Noordervliet? Naast hedendaagse romans publiceerde ze veelgeprezen historische romans als Het oog van de engel (1991) en Vrij man (2012). In 2013 schreef Nelleke Noordervliet het Boekenweekessay, getiteld De leeuw en zijn hemd en publiceerde ze Schatplicht, een essaybundel over de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden.

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...