FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
3 februari - Fred (Den Haag)

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard
Nicci Gerrard
Interview door Liddie Austin (in het Engels)
Zondag 3 februari 2019 14:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Zondag 3 februari 2019 is Nicci Gerrard om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal over haar boek Woorden schieten tekort geïnterviewd worden door Liddie Austin. Aansluitend zal zij signeren.

Woorden schieten tekort
In dit persoonlijke boek onderzoekt Nicci Gerrard alle aspecten van dementie. Wat is het? Hoe gaat de maatschappij ermee om en wat zegt de wetenschap erover? Hoe ziet het eruit voor een buitenstaander en hoe is het om deze ziekte zelf te hebben? Ze kijkt onder anderen naar kunst, literatuur en filosofie. Want wat betekent het om mens te zijn, om een identiteit te hebben, om een zelf te hebben en dat vervolgens kwijt te raken?

Sinds de dood van haar vader John Gerrard is Nicci Gerrard een inspirerend voorvechter geworden van de rechten van patiënten met dementie, en de mensen die voor ze zorgen: ‘Dementie is het verdwijnen, een apocalyps van betekenis. Sinds ik mijn vader in slow motion heb zien sterven, tot zijn werkelijke dood in november 2014, ben ik veel bezig geweest met dementie: met degenen die het hebben en degenen die voor hen zorgen.’

Nicci Gerrard
Nicci Gerrard (1958) ontving de Orwell Prize voor journalistiek voor het schrijven over de zorg en het begrip voor patiënten met dementie. Tevens is zij de ene helft van het succesvolle schrijversechtpaar Nicci French, die samen afgelopen jaar de 8-delige thrillerreeks over psychoanalytica Frieda Klein voltooiden. 
 

 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...