FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
18 oktober - vestiging FRED

Nick Jordan

Nick Jordan
Nick Jordan
Leren Programmeren
Zondag 18 oktober 13:00 uur
Leeftijdsindicatie: vanaf 9 jaar
Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 18 oktober is Nick Jordan om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Tijdens deze middag zal de bedenker van JorCademy en winnaar van een Gouden @penstaart, een workshop programmeren voor kinderen geven waarin hij jou van alles gaat vertellen en laten zien!

Volgens Nick Jordan is het belangrijk dat kinderen vanaf jongs af aan leren programmeren, maar waarom precies? Vroeger in de jaren 80 had je computers die veel minder ontwikkel waren dan de computers van nu. Een voorbeeld is de ZX Spectrum en de Commodore 64. Als je een spelletje wou gaan spelen moest je een spel inladen of het spel opstarten met code. Daardoor kreeg je ook vaker te maken met programmeren dan nu. In die tijd waren er ook veel meer mensen die zich inschreven voor informatica bij de universiteit. Tegenwoordig is dat juist niet zo. Er zijn veel minder mensen die zich inschrijven voor informatica, en als er mensen zijn hebben ze veel minder kennis dan vroeger. En bij de computers van tegenwoordig krijg je niet snel te maken met programmeren. Als je een spelletje wilt spelen ga je gewoon naar internet, of je download een spel en je kan het gelijk spelen. De mensen die tegenwoordig games en websites maken leerden dat natuurlijk rond de jaren 80 en 90, dus zijn ze daarmee opgegroeid. De jeugd van tegenwoordig zal niet snel te maken krijgen met programmeren. In de toekomst zullen er dus veel minder programmeurs zijn. Wie moeten er dan de games maken die we zo leuk vinden? Kort gezegd is programmeren heel erg belangrijk.

Nick Jordan
Nick Jordan is 13 jaar oud en de bedenker van JorCademy. Hij woont in Rotterdam Ommoord, en zit in de eerste klas van het Laurenscollege. Eind 2012 is hij begonnen met programmeren.  In de jaren daarna is hij heel goed geworden in Scratch (een programmeertaal voor kinderen). Nu is hij druk bezig met o.a. Python waar hij ook redelijk goed in is. In de toekomst wil Nick Jordan niet alleen applicaties maken voor o.a. iOS, Google Play en Windows phone, maar wil ook een groep opzetten van programmeurs waar hij samen mee wilt ontwikkelen.  

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...