FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
12 juni - Fred (Den Haag)

Nieuwe Haagse School

Nieuwe Haagse School
100 jaar Nieuwe Haagse School
Lezing door Marcel Teunissen
Dinsdag 12 juni 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Dinsdag 12 juni 2018 is architectuurhistoricus Marcel Teunissen om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217 Den Haag. Hij zal een lezing geven naar aanleiding van het boek 100 jaar Nieuwe Haagse School. Aansluitend zal hij signeren.

100 jaar Nieuwe Haagse School
In 2018 is het 100 jaar geleden dat de architectuur van de Nieuwe Haagse School zich manifesteerde. Dit leidde tot een grote reeks iconische gebouwen en monumentale stadsbeelden van hoge kwaliteit. Centraal staat de betekenis voor de huidige stad en haar opgaven voor de toekomst.

De strakke lijnen en geometrische volumes van de Nieuwe Haagse School vormden, meer dan bijvoorbeeld de Amsterdamse School, de aanzet tot de vorming van de moderne architectuur. Elementen uit de architectuur van De Stijl (met de Papaverhof), Frank Lloyd Wright en H.P. Berlage kwamen in de stroming tot een synthese. De innovatieve woonhotels en de manier waarop de gemeente zorgde voor een harmonieus samenhangend stadsbeeld, zijn zeer inspirerend voor de ontwikkeling van de stad in 2018.

Het boek 100 jaar Nieuwe Haagse School kijkt naar het verleden en de toekomst van de geliefde architectuurstijl Nieuwe Haagse School aan de hand van thema’s als stedelijke ontwikkeling, hoogbouw, bijzondere woonvormen en bouwkundig detailleren.

Nieuwe Haagse School
In het jubileumjaar is er extra aandacht voor de grote reeks iconische gebouwen en monumentale stadsbeelden van hoge kwaliteit in deze karakteristieke stijl. Leer de bijzonderheden van de Nieuwe Haagse School kennen door deelname aan verschillende excursies, debatten en lezingen en de tentoonstelling in het Atrium van het stadhuis te bezoeken. 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...