FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
De nieuwe Dan Brown De oorsprong; Ontvang hem als eerste bij Paagman

Dan Brown Oorsprong; nu verkrijgbaar!

 

Oorsprong

Lees hier de proloog en het eerste hoofdstuk van Oorsprong Dan Brown

De nieuwe thriller van Dan Brown, is op 3 oktober wereldwijd verschenen met de titel Origin (Nederlands: Oorsprong). Het nieuwe boek bevat opnieuw de vaste ingrediënten van Dan Browns bestsellers. Voor de vijfde keer is Robert Langdon de hoofdpersoon. Brown weeft in Oorsprong wederom een mozaïek van wetenschap, religie, geschiedenis, kunst, architectuur en een flinke dosis codes.

Toch zullen deze elementen in het nieuwste avontuur van Robert Langdon op een geheel andere manier worden toegepast. Oorsprong zit vol met moderne kunst en de allernieuwste technologische snufjes. Dat deze ingrediënten een leidraad door Dan Browns boeken vormen, is geenszins verbazingwekkend: als zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde ideeën van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol.

Spaanse steden
De nieuwe thriller speelt zich af tegen de achtergrond van de Spaanse steden Barcelona, Madrid, Sevilla en Bilbao. Deze steden bieden met hun diverse architectonische hoogstandjes zoals de Sagrada Familia, Torre Agbar, het Guggenheim museum, het klooster van Montserrat, de Casa Mila (La Pedrera), het Koninklijk Paleis en de Kathedraal van Sevilla een perfecte setting voor een nieuwe thriller.

Dit tipje van de sluier onthulde Dan Brown zelf door een tweet de wereld in te sturen met de verklaring: “Ik heb in het geheim de afgelopen jaren veel tijd doorgebracht in Spanje. Waarom dat het geval is geweest, kun je terug zien in deze Origin booktrailer”.

Het verhaal
In Oorsprong wordt professor Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard en specialist op het gebied van symboliek en religieuze iconografie, opgeroepen om naar het hypermoderne Guggenheim museum in Bilbao te komen voor een event welke de wetenschap voor altijd zal veranderen. Hij wordt door miljonair en oud leerling Edmond Kirsch naar Bilbao gelokt omdat deze een ontdekking heeft gedaan die antwoord moet geven op de twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden:

Waar komen we vandaan?
en
Waar gaan we naartoe?

Net zoals in de andere thrillers gaat er van alles fout en dient Robert Langdon samen met de directrice van het Guggenheim museum, Ambra Vidal, op zoek te gaan naar de antwoorden in Barcelona, Madrid, en Sevilla waarbij het tweetal meerdere spannende momenten zal meemaken.

Dan Brown in Nederland

Op 22 oktober bezoekt Dan Brown Nederland ter promotie van zijn boek.

 

Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...