FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
6 november - Centrum (Den Haag)

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili
Nino Haratischwili
Interview
Woensdag 6 november 2019 15:30 uur
Paagman vestiging Centrum(Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op woensdag 6 november is bestsellerauteur van Het achtste leven (voor Brilka), Nino Haratischwili om 15:30 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Zij zal naar aanleiding van haar boek De kat en de generaal geïnterviewd worden door Germanist Jerker Spits. Aansluitend zal zij signeren. 

De kat en de generaal
Tsjetsjenië, 1995: Noera is zeventien wanneer er een Russische legereenheid in haar dorp neerstrijkt. Het uitbreken van de Eerste Tsjetsjeense Oorlog verbrijzelt haar droom van vrijheid.

Berlijn, 2016: een Russische oligarch, die ‘de generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada naar Duitsland verhuisd. Zij is zijn oogappel, maar ze heeft vragen over zijn rol in de Tsjetsjeense Oorlog. Hij beseft dat zijn verleden hem zal blijven achter- volgen en dat het tijd is voor de afrekening. Maar daar heeft hij wel ‘de kat’ voor nodig, een eigenzinnige actrice die sprekend op Noera lijkt.

Nino Haratischwili
Nino Haratischwili (1983) is een Georgische romancier, toneelschrijver en regisseur. Ze is thuis in twee talen, schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Haar debuutroman Juja werd genomineerd voor de Deutscher Buchpreis en Het achtste leven (voor Brilka) won de Independent Publishers’ Hotlist Prize.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...