FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
7 november

Noor de Vries Robbé

Noor de Vries Robbé
Noor de Vries Robbé
Boekpresentatie
Dinsdag 7 november 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Dinsdag 7 november is Noor de Vries Robbé om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij presenteert haar boek Haagse dames in de makelaardij en aansluitend zal zij signeren.

Noor de Vries Robbé-Corwin
Noor de Vries Robbé-Corwin (1939) klom op van binnenhuisarchitecte met een kunstgeschiedenisachtergrond tot een succesvolle makelaar met een eigen kantoor in Den Haag. De beginjaren van haar carrière vallen samen met een energieke tweede feministische golf in Nederland. Vrouwen benutten op allerlei gebieden nieuwe kansen. Besluiten worden niet langer aan mannen overgelaten. Er komt meer gelijkheid tussen de seksen. Onder invloed van die opwindende tijdgeest richt De Vries Robbé-Corwin een eigen makelaardij op waar alleen maar vrouwen werken. Zijn zij net zulke goede of zelfs betere makelaars dan mannen?  Haar handel en wandel van 1973 tot 2000 beschrijft zij met vlotte pen. Naast het persoonlijke verhaal herbergt dit boek een schat aan geschiedkundige feiten over de ontwikkeling van de makelaardij en de huizenmarkt. Vermakelijke voorvallen zowel op kantoor als in de praktijk lichten een tipje van de sluier op. Kopers en verkopers doen inspiratie op, zodat zij samen met hun makelaar iets ingrijpends als verhuizen tot een goed einde zullen brengen. Wonen mag tegenwoordig eerder een 'beleving' zijn, maar een huis heeft nog altijd een ziel.

Met Haagse dames in de makelaardij geeft De Vries Robbé-Corwin opnieuw inzicht in een wereld die voor veel mensen geheimen kent. Het kantoor De Vries Robbé bestaat nog altijd en is een begrip in Den Haag.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...