FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
18 oktober - Fred (Den Haag)

O.C. Hooymeijer

O.C. Hooymeijer
O.C. Hooymeijer
Boekpresentatie
Dinsdag 18 oktober 2022 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op dinsdag 18 oktober is O.C. Hooymeijer om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal zijn boek Van Aarsvink tot Zeebreker presenteren en geïnterviewd worden door Jean-Pierre Geelen. Tijdens de boekpresentatie zal rasverteller O.C. Hooymeijer uiteraard op geheel eigen wijze enkele van zijn ontdekte, niet-nabestaande vogels voor het voetlicht brengen. Natuurlijk wordt het stellen van vragen zeer op prijs gesteld! Aansluitend zal hij signeren.

Van Aarsvink tot Zeebreker
Na het succes van De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa (2016) en De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa (2019) kon een derde boek van O.C. Hooymeijer niet uitblijven. In Van Aarsvink tot Zeebreker staan opnieuw zijn niet-bestaande vogels centraal. In deze fraaie, full colour uitgave zijn de ruim vijftig columns gebundeld die tussen september 2020 en oktober 2021 wekelijks verschenen in dagblad Trouw.

In het nieuwe boek maak je kennis met niet-bestaande vogels als de Amerikaanse Prairiekraak, de Buigreiger, de Kwabber, de Kleine Vuilbek, de Roodkophenk en de Zeebreker. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, alsmede de bijbehorende 'Volksvogelwijsheden ‘ komen uitgebreid aan bod. Uiteraard wordt iedere vogel groot in kleur afgebeeld. De vaak vermakelijke zwartwit detailtekeningen maken het beeld compleet. Naast de ruim vijftig beschreven en getekende niet-bestaande vogels, zijn ook drie smakelijke recepten opgenomen.
Jean-Pierre Geelen, Volkskrant-journalist en juryvoorzitter van de Jan Wolkers Prijs, tekende voor het voorwoord. “Waar de werkelijkheid vergaat, creëert de kunstenaar zijn eigen schepping, een heel nieuw vogelrijk, minstens zo fascinerend en veelkleurig als de bekende ‘bestaande’ vogels. Hooymeijer schept het leven, gewoon waar je bij staat. Een goddelijke prestatie."

Over O.C. Hooymeijer
Beeldend kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer (Vlaardingen, 1958) studeerde in 1981 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Vanaf dat moment volgden vele succesvolle exposities, zowel in Nederland als daarbuiten. Tot een aantal jaar geleden stond de mens altijd centraal in zijn werk. Met de start van projecten als The Great Exotic Birdshow en De niet-bestaande vogels van Europa maakte deze plaats voor de vogel. Naast zijn beeldende werk (schilderijen, tekeningen en multimediaprojecten) heeft hij steeds meer toegelegd op het schrijven, waarbij zijn niet-bestaande vogels én de echte natuur steeds het uitgangspunt vormen. Zijn boek De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa stond in 2019 op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs. In 2021 won hij de Gerrit Benner prijs, de tweejaarlijks kunstprijs van de provincie Friesland, vanwege ‘de belangrijke, recente en toonaangevende ontwikkeling in zijn werk’.

Aanmelden 
De boekpresentatie van O.C. Hooymeijer is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kunt u vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kunt u zitplaatsen reserveren wanneer u deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).

Een gesigneerd exemplaar bestellen
Kunt u het evenement niet bijwonen? Bestel dan een persoonlijk gesigneerd exemplaar! Hier ziet u het actuele aanbod van titels die u kunt laten signeren, voorzien van een persoonlijke opdracht.

Hoe bestelt u een gesigneerd exemplaar?
* Plaats het gewenste boek in uw winkelmand en doorloop de stappen om uw bestelling te plaatsen.
* Kies uw voorkeur voor ophalen in een van onze winkels of voor bezorgen.
* Vink de keuzemogelijkheid om uw boek te laten signeren aan
* Voer desgewenst uw tekst voor een geschreven opdracht in

Doordat het boek speciaal voor u gesigneerd wordt, kan het boek pas na 18 oktober uitgeleverd worden. O.C. Hooymeijer zal het boek op die datum signeren en u haalt het boek dan op een later moment - wanneer het u uitkomt - op bij Paagman, of u laat het boek desgewenst thuisbezorgen. Wel vragen wij u daarbij te letten op enkele spelregels en voorwaarden.

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor O.C. Hooymeijer
*
*
*
*
*
Dit evenement is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kunt u vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kunt u zitplaatsen reserveren wanneer u deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).
Lees de voorwaarden
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...