FRED (Den Haag): Online 24/7 geopend
CENTRUM (Den Haag): Online 24/7 geopend
DELFT: Online 24/7 geopend
MALL: Open tot 18:00 uur
Agenda
Archief
9 november - Fred (Den Haag) en Delft

Onno Blom

Onno Blom
Onno Blom
Lezing
13:00 uur Paagman vestiging Fred (Den Haag)
16:00 uur Paagman vestiging Delft
Toegang gratis, graag aanmelden

Onno Blom is op zaterdag 9 november om 13:00 uur te gast in Paagman Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag) en vervolgens om 16:00 uur in Paagman Delft (Choorstraat 1). In beide vestigingen zal hij een lezing geven naar aanleiding van zijn boek De jonge Rembrandt en aansluitend signeren.

De jonge Rembrandt
Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemste wat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en, vooral, de menselijkheid. Voor zijn portret van de kunstenaar als jonge man heeft Onno Blom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht. Leiden, met haar jonge universiteit, immigrantenstroom en bloeiende lakenhandel, bood Rembrandt de kans om zichzelf uit te vinden. Hoe deed hij dat? Werd hij een geniale kunstenaar door de genius loci, de geest van Leiden, zijn familie, zijn leermeesters, opdrachtgevers, concurrenten, collega’s en vrienden? Of was zijn ontwikkeling als kunstenaar een hoogstpersoonlijk, eigenzinnig avontuur? Hoe werd Rembrandt Rembrandt? Dat is de vraag.

Onno Blom
Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw en korte tijd als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en adjunct-directeur van De Bezige Bij, is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. In 2017 publiceerde hij het langverwachte Het litteken van de dood, de indrukwekkende biografie over de beeldhouwer-schilder-schrijver. De biografie is bekroond met de Nederlandse Biografieprijs 2018.

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...