FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
12 december

Oud worden in de praktijk

Oud worden in de praktijk
Oud worden in de praktijk
Tips voor een langer gezond leven
Zaterdag 12 december 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum; Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 12 december zijn Rudi Westendorp en David van Bodegom om 14:00 te gast bij Paagman vestiging Centrum.  Naar aanleiding van hun boek Oud worden in de praktijk - laat de omgeving het werk doen zullen zij een lezing geven en geven zij nieuwe tips voor een langer gezond leven. Aansluitend zullen zij signeren.

Oud worden in de praktijk - laat de omgeving het werk doen.
Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? Veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en versleten knieën, lijken onvermijdelijk maar ze komen voort uit onze leefstijl. En die leefstijl wordt gedicteerd door de omgeving. Door de mismatch tussen onze 'oude' genen - onze evolutionaire erfenis - en de moderne omgeving kunnen we geen weerstand bieden aan de voortdurende verleidingen om ons heen. Daarom helpt gebieden en verbieden niet. We moeten de omgeving het werk laten doen. Door kleine aanpassingen thuis, onderweg, op werk, school of in de wijk maken we makkelijker gezondere keuzes, soms zelfs onbewust. In Oud worden in de praktijk, het praktische vervolg op Oud worden zonder het te zijn, geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Rudi Westendorp en David van Bodegom
Rudi Westendorp (1959) is een internationaal gerespecteerd arts en onderzoeker. In de bestseller Oud worden zonder het te zijn (2014) beschreef hij hoe het verouderingsproces werkt. Hij woont in Kopenhagen, waar hij aan de universiteit is verbonden als hoogleraar ouderengeneeskunde. Oud worden in de praktijk is het praktische vervolg.

David van Bodegom (1978) is verouderingswetenschapper bij het kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij is opgeleid als arts en raakte er tijdens zijn promotieonderzoek naar veroudering op het platteland in Ghana van overtuigd dat niet de spreekkamer maar de publieke omgeving de sleutel is tot gezonde veroudering. Zijn belevenissen in Ghana verwerkte hij in de roman Nood breekt wet (2012).

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Oud worden in de praktijk
*
*
*
*
*
*
*
*
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...