FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
Archief
Paagman neemt Boekhandel Verkaaik over

Paagman neemt Boekhandel Verkaaik over

Paagman neemt Boekhandel Verkaaik over
Gouda, november 2021

Boekhandel Paagman uit Den Haag neemt per 1 april 2022 Boekhandel Verkaaik te Gouda over. Afgelopen weken is hierover overeenstemming bereikt. Boekhandel Verkaaik zal na overname in eerste instantie met behoud van haar eigen naam en met de bestaande medewerkers verder gaan. De komende tijd wordt gewerkt aan de integratie van de organisaties en processen.

De overname komt voor directeur-eigenaar Bart Jansen van Boekhandel Verkaaik na een turbulente tijd waarin hij de boekhandel door de coronacrisis loodste. Nu de winkel weer in rustiger vaarwater terecht is gekomen en in goede financiële gezondheid verkeert, is voor hem een goed moment gekomen om de winkel over te dragen. Voor broer en zus Fabian en Nadine Paagman van de gelijknamige boekhandels in Den Haag, Delft en Leidschendam, is de toevoeging van Boekhandel Verkaaik in Gouda een logische stap in de verdere ontwikkeling van hun boekhandelsbedrijf.

Toekomst in goede handen
Boekhandel Gouda viert in 2023 haar 95-jarig jubileum en heeft daarmee een langere historie dan Paagman (1951). Directeur Bart Jansen: "Boekhandel Verkaaik is van oudsher een familiebedrijf en ik heb het geweldig gevonden om deze winkel de afgelopen jaren richting te hebben mogen geven. Ik wilde de toekomst van het bedrijf graag in goede handen overdragen en ben ervan overtuigd dat we met Paagman een consistente en vernieuwende partij hebben gevonden die de komende jaren verder kan investeren.".

Uitbreiding buiten Den Haag
Met de overname van Boekhandel Verkaaik, breidt Paagman haar aanwezigheid middels haar winkels verder uit buiten Den Haag. Directeur Fabian Paagman: "Boekhandel Verkaaik is een fantastische boekhandel met grote naam en faam onder Gouwenaars. Bovendien heeft Bart Jansen de winkel het afgelopen decennium op een geweldige manier geleid. We voelen ons vereerd dat we het stokje van hem mogen overnemen en barsten van de energie om de onderscheidende dienstverlening van Paagman ook in Gouda de komende tijd te gaan introduceren.".

Over Boekhandel Verkaaik
Boekhandel Gouda is opgericht in 1928 en sindsdien een begrip in Gouda. De boekhandel is altijd gevestigd geweest aan de Lange Tiendeweg 35 in Gouda, maar heeft verschillende gedaantewisselingen ondergaan in de afgelopen jaren: de winkel is gegroeid en verbouwd en profileert zichzelf echt als 'de huiskamer van Gouda' met diverse auteursoptredens en een zeer breed assortiment aan literatuur voor jong en oud, zowel Engels -als Nederlandstalig. In de afgelopen jaren heeft de winkel zich ook op het digitale vlak ontwikkeld met een goede website en persoonlijke bezorgservice. Boekhandel Verkaaik is zes dagen per week geopend (en iedere eerste zondag van de maand). De winkel beslaat ca. 220 m2 en er zijn 9 mensen werkzaam.

Over Paagman
Paagman is sinds 1951 gevestigd in het Haagse Statenkwartier en groeide in de afgelopen 70 jaar uit tot dé toonaangevende Haagse boekhandel met tevens verkoop van kantoorartikelen, muziek & horeca. Paagman heeft twee vestigingen in Den Haag, één in Delft, opende in 2020 een flagship store in de Westfield Mall of the Netherlands (Leidschendam) en verkoopt tevens online via paagman.nl. Er zijn ca. 120 mensen werkzaam bij Paagman.

Nadine en Fabian Paagman

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...