FRED (Den Haag): Open tot 20:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Agenda
Archief
8 maart - Fred (Den Haag)

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti
Paolo Cognetti
Zondag 8 maart 2020 12:30 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
- Dit evenement gaat niet door -

AFGELAST! Helaas kan Paolo Cognetti vanwege het coronavirus niet afreizen naar Nederland. De autoriteiten in Italië hebben een negatief reisadvies van- en naar Noord-Italië afgegeven. Dat betekent dat Paolo Cognetti (die gewoon gezond en niet besmet is), de reis naar Nederland niet zal kunnen maken.

Zonder de top te bereiken
Waar zijn we naar op zoek wanneer we op reis gaan? Deze vraag staat centraal in Zonder de top te bereiken, dat is geschreven in de traditie van de grote reisliteratuur en vertelt over Dolpa, een afgelegen gebied in de Himalaya. Het is een boek over hoe een man tot inzichten komt op vijfduizend meter hoogte door één voet voor de andere te zetten. Hij reist door een land dat onaangetast is door de moderne tijd, vergezeld door een ezel en Peter Matthiessens reisklassieker De sneeuwluipaard.
Maar Zonder de top te bereiken is meer dan een reisverslag: het is een eerlijke vertelling over iemand die probeert zijn grenzen te vinden, die vele oude zekerheden ziet vervagen en die de pracht ontdekt in kleine zaken, zoals een onverwachte ontmoeting met een Tibetaanse hond. De hoofdpersoon zoekt balans in zijn leven en vindt die in de schoonheid van de natuur.

Paolo Cognetti
Paolo Cognetti (1978) is een Italiaanse auteur en documentaire-maker. Hij groeide op in Milaan, en in zijn jeugd bracht hij (net als Pietro uit De acht bergen) door in een klein dorpje in het noorden van Italië. Met De acht bergen brak hij door in Italië. Het boek werd zowel met de Premio Strega Giovani als met de prestigieuze Premio Strega bekroond.

85ste Boekenweek
Zaterdag 7 maart is het zover: de 85ste Boekenweek gaat van start! Van 7 t/m 15 maart is het weer Boekenweek met dit jaar als thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Het Boekenweekgeschenk met titel Leon & Juliette wordt dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. U ontvangt het Boekenweekgeschenk gratis tijdens de Boekenweek bij besteding van ten minste €15,- aan Nederlandstalige (e-)boeken.

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...