FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
23 oktober - Fred (Den Haag)

Paul Schnabel

Paul Schnabel
Paul Schnabel
Lezing
Dinsdag 23 oktober 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Dinsdag 23 oktober is socioloog en Eerste Kamerlid Paul Schnabel om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Naar aanleiding van zijn boek Met mij gaat het goed, met ons gaat het slecht geeft hij een lezing en aansluitend signeert hij.

Het gevoel van Nederland
Vijf jaar na het einde van de financiële en economische crisis gaat het weer heel goed met Nederland. Het bruto binnenlands product groeit snel, er zijn meer mensen dan ooit aan het werk en in de Europese Unie hoort Nederland tot de groep van de best presterende en meest welvarende landen. De overheid krijgt meer geld binnen dan zij uitgeeft, de staatsschuld wordt snel kleiner en de inflatie blijft laag. Nederlanders zijn in het algemeen heel tevreden met hun eigen leven en hun kinderen zijn de gelukkigste van de wereld. Toch schuurt het. Het zou niet goed gaan met het land, veel burgers zijn boos op de politiek en de jongeren zullen het straks slechter hebben dan hun ouders nu.

Dat is het beeld, maar hoe is het nu echt? Hoe goed of slecht doet Nederland het, vergeleken met vroeger en met andere landen? Met feiten en cijfers geeft Paul Schnabel een actueel beeld van de Nederlandse samenleving op het gebied van leven en dood, sociale zekerheid, onderwijs en arbeid, mobiliteit en migratie, godsdienst en toekomstverwachting. Op veel punten is Nederland al bijna klaar, maar er blijft toch ook nog veel te doen. Het gevoel van Nederland is geschreven met veel gevoel voor Nederland en de ruim 17 miljoen Nederlanders.

Paul Schnabel (1948) is Eerste Kamerlid voor D66 en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. De Volkskrant rekende de socioloog Paul Schnabel jarenlang tot de tien invloedrijkste Nederlanders als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau .

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €12,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...