FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
3 november - Fred (Den Haag)

Paul van Vliet

Paul van Vliet
Paul van Vliet
Interview door Yvonne Keuls
Zaterdag 3 november 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor dit evenement.
Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor dit evenement.
Zaterdag 3 november is Paul van Vliet om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Naar aanleiding van zijn boek Brieven aan God en andere mensen wordt hij geïnterviewd door Yvonne Keuls. Aansluitend zal hij signeren.

Brieven aan God en andere mensen
‘Ik kon de grote levensvragen ontlopen in de roes van ruim veertig jaar spelen en reizen. Als ik wilde weten hoe ik dacht of wat ik voelde, herlas ik mijn theaterteksten.’

In zijn ‘autobiografie van nooit verzonden brieven’ ontloopt Paul van Vliet niets en niemand meer. Hij is niet langer de theaterman, niet de cabaretier, de zanger of de entertainer. In mei 2018 speelde hij zijn allerlaatste show. Hij is het podium afgestapt, het applaus is verklonken. De lichten in de zaal zijn uit.

Maar hij is terug als schrijver. Met Brieven aan God en andere mensen verschijnt een andere, veel minder bekende Paul van Vliet. Een gedreven, maar ook kwetsbare, soms eenzame man. Iemand die leven en dood, armoede, liefde, vriendschap, God en de oorlog onder ogen ziet op een directe, geestige en toch altijd diepzinnige manier. Van Vliet schrijft openhartig, scherp soms, al is hij van nature mild en relativerend.

Los van het schouwburgpubliek waarin hij zolang was ondergedompeld, laat hij zich in dit boek op een zeer persoonlijke manier kennen.

Paul van Vliet
Paul van Vliet (1935), cabaretier, zanger, schrijver, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn, behoort tot de veelzijdigste en succesvolste van alle Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn.

 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...