FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
24 april

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse
Paulien Cornelisse
Interview door Jean-Pierre Geelen
Zondag 24 april 13:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 24 april is Paulien Cornelisse om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Naar aanleiding van haar fictie-debuut De verwarde cavia wordt zij geïnterviewd door Volkskrant columnist Jean-Pierre Geelen.

De verwarde cavia
Het nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat niet over taal. Maar over een cavia. Die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt. Oké... Cavia werkt op de afdeling Communicatie. In korte, humoristische hoofdstukken leren we haar en haar collega’s kennen. Stella, van Human Resources. Ruud, het enge hoofd van de afdeling Financiën. En Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt.

Een cavia die in een kantoortuin tussen mensen werkt: het klinkt wat onwaarschijnlijk, maar iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt, zal de avonturen van de verwarde cavia herkennen. Van een symbiotische relatie met het koffiezet apparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot. De verwarde cavia is een grappig en ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die wel eens collega’s heeft gehad, of ze misschien nog steeds wel heeft.

Paulien Cornelisse
Paulien Cornelisse maakt cabaret. Momenteel tourt ze met haar derde voorstelling, Maar Ondertussen. Paulien schreef Taal is zeg maar echt mijn ding. In 2012 verscheen En dan nog iets, het vervolg op het eerste boek. In 2013 kreeg ze een platina boek voor TIZMEMD - 500.000 exemplaren verkocht. Paulien Cornelisse schrijft een wekelijkse column in nrc.next en NRC Handelsblad. Ook maakt ze maandelijks een dialoog voor het tijdschrift Jan.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...