FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
20 oktober

Peter Knoope

Peter Knoope
Peter Knoope
Boekpresentatie
Donderdag 20 oktober 19:00 uur
Paagman vestiging Centrum
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdagavond 20 oktober presenteert Peter Knoope zijn nieuwe boek Het westen onder vuur bij Paagman vestiging Centrum. Hij zal geïnterviewd worden door Anna Luyten en aansluitend signeert hij.

Het westen onder vuur - de haat verklaard
De afgelopen vier jaar is het terrorisme fors toegenomen in frequentie en intensiteit. Dagelijks worden grote delen van de wereld opgeschrikt door terroristische aanslagen die in het Westen en vooral daarbuiten veel slachtoffers eisen. Dit angstwekkende verschijnsel vraagt om duiding en antwoorden. Welke politieke, culturele en historische verklaringen zijn er? Is hier sprake van verschillende conflicten of zijn er gemeenschappelijke kenmerken en sluiten extremistische organisaties de rangen? Wat is de voedingsbodem van terrorisme en hoe verklaren we de aantrekkingskracht ervan? Daarbij gaat het niet alleen om de aantrekkingskracht op de uitvoerders van aanslagen, maar ook op de supporters en sympathisanten die de woede van de daders kunnen delen.

Onderzoek in verschillende delen van de wereld - Noord- en Sub-Sahara-Afrika, het Midden-Oosten, Centraal-Azië, het Verre Oosten en de buitenwijken van de grote West-Europese en Amerikaanse steden - naar de motivatie van jongeren om zich aan te sluiten bij extremistische bewegingen, toont aan dat er sprake is van een mondiaal patroon. Dat geldt ook voor de wervingsmethoden van verschillende extremistische organisaties. Dit boek legt elementen van dit patroon bloot en zal leiden tot een beter begrip van de ontwikkelingen.
 
Peter Knoope is oud-directeur van het Internationaal Centrum voor Contraterrorisme en senior visiting fellow bij Clingendael.
Vanuit zijn persoonlijke ervaringen tracht hij de haat van terroristen te verklaren en biedt hij daarmee een beter begrip van de actuele ontwikkelingen.
 
Anna Luyten is journaliste, filosofe, literatuur- en theaterwetenschapper. Luyten schreef onder meer voor de kranten De Morgen,
De Standaard en de tijdschriften Knack, Humo en Vrij Nederland.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...