FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
31 augustus

Peter van der Hurk

Peter van der Hurk
Peter van der Hurk
Boekpresentatie en signeren
Woensdag 31 augustus 19:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Woensdagavond 31 augustus presenteert paragnost Peter van der Hurk om 19:00 uur zijn nieuwe boek De meest gestelde vragen aan een paragnost bij Paagman vestiging Fred.

De meest gestelde vragen aan een paragnost
Na Peters eerste boek, getiteld Mijn zesde zintuig waar de jeugd van Peter in beschreven werd, zal Peter in zijn tweede boek, De meest gestelde vragen aan een paragnost, ingaan op zijn werk, de vragen die hem gesteld worden en wat het met Peter zelf heeft gedaan.

Welke vragen stelt men aan een paragnost?
Levensvragen, liefde en gezondheid. Maar er wordt ook over de grenzen van de dood gekeken. De vraag die gesteld wordt is niet óf er leven na de dood is, want dat dat er is kan een paragnost met een stellig ja beantwoorden, maar hoe is het de overledene vergaan? Heeft hij of zij zijn of haar rust? Vragen die voor nabestaande van groot belang kunnen zijn en voor de nodige emotionele rust kunnen zorgen zodat ze hun leven weer op kunnen pakken. Zeker zo belangrijk is de vraag wat al deze emotionele zaken met de paragnost zelf doen. Sommige vragen zijn namelijk zo heftig dat je het niet eenvoudig naast je neer kan leggen als de vraagstellers gerustgesteld naar huis gaan. Voor de paragnost begint het dan pas. Was dit ook de reden voor het ziektejaar van Peter waarin hij zelf op het randje van de dood heeft gelegen? Schrijver Theo Barkel heeft intensieve gesprekken gehad met Peter, zijn familie en zijn vrienden om zich zo goed mogelijk in het hoofd van de paragnost te kunnen verplaatsen en zijn verhaal in woorden te kunnen vatten. Het is een emotioneel en meeslepend verhaal geworden, doorspekt met de onontbeerlijke Haagse humor voor het nodige tegenwicht. Maar ook met vele speciaal voor het boek gemaakte foto’s. Dit is het verhaal van de paragnost zelf.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...