FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 21:00 uur
Archief
14 april - Gouda

Philip Dröge

Philip Dröge
Philip Dröge
Paagman vestiging Gouda

Wegens omstandigheden gaat dit evenement helaas niet door.

Op zondag 14 april is Philip Dröge om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Gouda (Lange Tiendeweg 35, Gouda). Hij zal een lezing geven over zijn boek De Tawl. Aansluitend zal hij signeren.

De Tawl
Drie eeuwen lang spraken overal in de staten New York en New Jersey mensen de Tawl, de Amerikaanse versie van het Nederlands. Het was een overblijfsel van de tijd waarin New York nog Nieuw-Amsterdam heette en je zonder het Nederlands nergens kwam aan de oostkust van Amerika. De Verenigde Staten hebben zelfs een Nederlandssprekende president gehad, Martin Van Buren. Pas in de twintigste eeuw raakte het Neder-Amerikaans in onbruik en in 1962 overleed de laatste spreker van dit merkwaardige Nederlandse dialect.

In De Tawl gaat historicus Philip Dröge al fietsend over Amerikaanse wegen op zoek naar wat er nu nog over is van dat Nederlandstalige verleden. Het resultaat is een opmerkelijk verhaal over de Nederlandse oorsprong van woorden als ‘OK’ en ‘dope’ en over gekke rechters, slavernij, komieken en oplichters.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...