FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
17 juni - Fred (Den Haag)

Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker
Pieter Waterdrinker
Lezing
Zondag 17 juni 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 17 juni 2018 is Pieter Waterdrinker om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217 Den Haag. Hij zal vertellen over zijn autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40. Aansluitend zal hij signeren.

Tsjaikovskistraat 40
In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Russische revolutie van 1917. Behalve een kroniek over deze periode, die de loop van de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw ingrijpend zou bepalen, is de roman een verslag van het onwaarschijnlijk avontuurlijke leven van de auteur, die de afgelopen kwarteeuw in de Sovjet-Unie en Rusland doorbracht. In de handen van meesterverteller Waterdrinker wordt dit een rit op een literaire achtbaan. Een roman van een aangrijpende schoonheid, een ode aan de gespleten ziel van Rusland en de eeuwige interne strijd die dat oplevert. Groots ook in de wijze waarop Waterdrinker zijn eigen worsteling beschrijft met het leven, zijn schrijverschap, de liefde.

Pieter Waterdrinker
Pieter Waterdrinker (1961) is een Nederlandse schrijver en journalist. Hij woont in Moskou. Zijn werk is in het Engels, Duits en Russisch vertaald en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de Gerard Walschapprijs en de Bob Den Uylprijs. Rondom zijn debuutroman Danslessen (1998) ontstond een rel doordat hij door de Zandvoortse burgemeester werd aangeklaagd vanwege smaad en antisemitisme. De vraag die door de ‘affaire-Waterdrinker’ oprees was in hoeverre uitingen van romanpersonages voor rekening van de auteur kunnen komen en hoe ver schrijvers mogen gaan bij de vermenging van fictie en werkelijkheid.


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...