FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
26 mei

Portiers

Portiers
Portiers
Boekpresentatie en signeren
Donderdag 26 mei 19:00 uur
Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 26 mei om 19:00 uur wordt het boek Portiers; outlaws van het nachtleven van Adriaan Poortmans (pseudoniem) gepresenteerd bij Paagman vestiging centrum.

Portiers; outlaws van het nachtleven
Tot 16 jaar terug was de portierswereld een schimmig gebeuren waar wapens, seks, drugs en geweld standaard bij het dagelijks bestaan leken te horen. In dit boek wordt aan de hand van het leven van een voormalig Haags portier, verteld over deze underground scène; de lezer krijgt inzage in de nachtelijke gilde van vrije jongens.

Het bestaan van deze portiers leek zich op het eerste gezicht publiekelijk af te spelen, maar bestond feitelijk uit een besloten wereld. Onzichtbaar en ongrijpbaar, waar vaak werd gehandeld op het randje van het toelaatbare. Een wereld van mannen die (soms terecht) door de maatschappij werden bekeken als outlaws.

Met realistische beschrijvingen (en soms grove bewoordingen) schetst de auteur een helder beeld van deze levensstijl en de heersende subcultuur, waarbij de lezer wordt meegezogen in waanzinnige, turbulente gebeurtenissen. Door de beeldende manier van schrijven, kunnen lezers het gevoel ervaren een directe toeschouwer te zijn van deze vrijgevochten manier van leven; de tijd dat portiers de outlaws waren van de uitgaanswereld.
Portiers; outlaws van het nachtleven is gebaseerd op feiten en waargebeurde verhalen.

Adriaan Poortmans
Auteur Adriaan Poortmans is 51 jaar oud en opgegroeid in Den Haag. Zijn turbulente leven als portier heeft hij beschreven in dit boek. Adriaan woont tegenwoordig buiten de randstad.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...