FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
17 september - vestiging FRED

Pubermania

Pubermania
Pubermania
Ingrid van Essen en Kiki Mol-van der Lee
Donderdag 17 september 19:00
Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden
Donderdag 17 september zijn de auteurs van het boek Pubermania om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Ingrid van Essen & Kiki Mol - van der Lee vertellen over hun handboek om ontspannen de puberteit van je kind door te komen.

Pubermania
Opeens zit je er middenin: de puberteit. Je puber gaat onderzoeken wie hij is en wat hij wil.

Hij gaat volledig op in de omgang met leeftijdsgenoten, de ontdekking van de wereld en vooral zichzelf. Hij experimenteert met gedrag en gaat op zoek naar grenzen. Pubers wijzen vaak iedere vorm van advies af, maar tegelijkertijd hebben ze behoefte aan begrip en erkenning van jou als ouder. Dat maakt van de opvoeding geen eenvoudige opgave.

Vraag jij je ook wel eens af hoe het komt dat jouw puber...
- steeds zwijgzamer wordt;
- van de slappe lach moeiteloos overgaat in boos zijn;
- steeds brutaler wordt;
- steeds minder van je aanneemt.

Hoe maak je (weer) contact met je puber? Hoe maak je lastige onderwerpen bespreekbaar? Hoe respecteer je zijn drang naar autonomie terwijl je wel duidelijke grenzen blijft aangeven? Hoe kun je hem helpen bij het begrijpen van zijn gevoelens en bij het ontdekken van zijn kwaliteiten? Aan de hand van de 'Puberijsberg' geeft dit boek antwoord op al die vragen die je als ouder van een puber kunt hebben.

Ingrid van Essen en Kiki Mol-van der Lee laten zien hoe je meer plezier kunt beleven tijdens de puberteit van je kinderen, in plaats van er pas achteraf om te kunnen lachen.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...