FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
23 mei - vestiging CENTRUM

Ragebol

Ragebol
Uitreiking Zilveren Ragebol en Loesje Workshop
Zaterdag 23 mei 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum: Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 23 mei zijn de mensen achter Loesje om 14:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum. Naar aanleiding van hun boek Flikker de bliksemse boel maar uit het keukenraam delen ze de zilveren ragebol uit aan een Hagenaar met een bijzondere maatschappelijke prestatie het afgelopen jaar. Aansluitend geven ze een Loesje Workshop tekstschrijven (beperkt aantal plaatsen).

De Ragebol: een initiatief gespecialiseerd in het opruimen van overbodige troep, verkrampt denken, overleefde verhoudingen en achterhaalde samenlevingsvormen.
Wetten & regels, haken & ogen, bankencrises & winstexplosies, droogkurkers & dienaren, plof-managers & betonbazen, reaguursites & voedingssupplementen, stortbuien & warmterecords, winkelketens & stoplichten, krimpcijfers & schuldbergen; weinig blijft gespaard bij de GOA (Grote Opruim Actie) van Sjaak.

Met humor, scherpte en verbeelding pakt de auteur door waar Naomi Klein (Time) aarzelt. Hij grijpt borstel plus bezem om het werk van Ewald Engelen (De Schaduwelite) af te maken en neemt Thomas Piketty (Het Kapitaal) serieus.

Uit het manifest:
Verstopte communicerende vaten.
Water stroomt van hoog naar laag. Geld stroomt van laag naar hoog. En wanneer bij velen de nood tot de lippen stijgt, pakken ze de boot om elders op aarde een poging te wagen zichzelf, vrouw, kinderen, familie plus verwanten en wellicht ook hun schaapjes op het droge te krijgen. Deze mensen noemen we economische vluchtelingen. En dat mag niet. Maar daar gaan we verandering in brengen. Het is maar dat u weet wat voor boek dit is.


Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...