FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
10 september

Richard Helwig

Richard Helwig
LET OP: LOCATIE GEWIJZIGD

Richard Helwig
Boekpresentatie en signeren
Zaterdag 10 september 13:00 uur
Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 10 september is Richard Helwig om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum. Hij presenteert zijn boek Vingers gespreid in angst. En aansluitend signeert hij. 

Vingers gespreid in angst 
Harry van der Stap (1944), een belastingconsulent die het in zijn werk rustiger aan is gaan doen, verliest in de zomer van 2004 zijn vrouw Agnes op 59-jarige leeftijd door een ernstige ziekte. Een jaar later verdwijnt plotseling de 22-jarige Anneke, een van zijn drie geadopteerde kinderen. Na een aantal dagen wordt zij op nog geen kilometer afstand van haar ouderlijk huis in Rijswijk dood in de bosjes aangetroffen. Ze blijkt te zijn vermoord.
Vanaf dat moment begint een intensieve strijd naar het vinden van de dader, het zoeken naar de antwoorden op de vele vragen en onduidelijkheden, het omgaan met emoties, het verdriet en de wanhoop. Ondanks alle inzet van politie, justitie en de media, lijkt het erop dat de zaak Anneke van der Stap niet wordt opgelost.
Totdat de recherche bijna vijf jaar na de moord de man in zijn cel aanhoudt die zijn straf uitzit voor de moord op de 23-jarige stewardess Christel Ambrosius in 1994 (landelijk bekend geworden onder de Puttense moordzaak). Is hij verantwoordelijk voor de dood van Anneke?

Richard Helwig
Richard Helwig (1964) is freelance journalist en auteur, volgde deze zaak op de voet en biedt met dit persoonlijke en waargebeurde verhaal een directe kijk in het leven achter deze zinloze moord.  De titel van dit boek is de eerste regel uit een van de verschillende verhalen die Anneke voor een huiswerkopdracht van haar opleiding schreef. 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...