FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
19 mei - Centrum (Den Haag)

Ode aan Rainer Maria Rilke

Ode aan Rainer Maria Rilke
Ode aan Rainer Maria Rilke
Gedichten
Zaterdag 19 mei 2018 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 19 mei 2018 is Stichting Spleen met onder andere Kees Godefrooij en Jos van Hest om 14:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Den Haag). Naar aanleiding van de tweetalige bundel Als ik jou eenmaal verlies/Einmal wenn ich dich verlier zullen diverse dichters hun eigen werk en gedichten van Rilke voorlezen. Aansluitend zullen zij signeren.

De volgende dichters zullen voordragen: Gerard Scharn, Edith de Gilde, Joop Alleblas, Harry Zevenbergen, Gerrit Vennema, Kees Godefrooij, Hans F. Marijnissen, Mariet Lems, Stanislaus Jaworski, Adriaan Krabbendam, Marijke Hooghwinkel, Hans van der Veen en Jolies Heij. De presentatie is in hand van Jos van Hest en bovendien zullen de vertalers Mereie de Jong en Janet Blanken aanwezig zijn om de Rilke gedichten voor te dragen.

Als ik jou eenmaal verlies/Einmal wenn ich dich verlier
Voor de tweetalige bundel Als ik jou eenmaal verlies/Einmal wenn ich dich verlier werden zestien gedichten van Rainer Maria Rilke vertaald door Mereie de Jong. Zestig Vlaamse en Nederlandse dichters lieten zich inspireren door voornoemde grootheid en schreven een reflectie op een van de zestien gedichten. Het merendeel van deze reflecties werd in het Duits overgezet door Janet Blanken. Jos van Hest voerde de redactie van de Nederlandse gedichten, Kees Godefrooij selecteerde het werk van Rilke en Stichting Spleen liet deze bundel het levenslicht zien.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...