FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
19 mei - Fred (Den Haag)

Rob van Essen

Rob van Essen
Rob van Essen
Interview door Arjan Peters
Zondag 19 mei 2019 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zondag 19 mei is Libris Literatuur Prijs-winnaar Rob van Essen om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek De goede zoon door literair criticus Arjan Peters geïnterviewd worden. Aansluitend zal hij signeren. 

De goede zoon
In De goede zoon trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s. De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

Rob van Essen
Rob van Essen (1963) is een Nederlandse schrijver, vertaler en recensent. In 2009 werd zijn roman Visser genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Zijn tweede verhalenbundel, Hier wonen ook mensen, werd in 2015 bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Tien jaar na zijn eerste nominatie, heeft van Essen nu in 2019 de Libris Literatuur Prijs alsnog gewonnen met zijn roman De goede zoon.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...