FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
Archief
24 maart - Centrum (Den Haag)

Robert Vuijsje

Robert Vuijsje
Robert Vuijsje
Interview door Jasper Henderson
Zondag 24 maart 2019 14:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 24 maart 2019 is Robert Vuijsje te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Salomons oordeel worden geïnterviewd door Jasper Henderson. Aansluitend zal hij signeren.

Salomons oordeel
'Ik heet Salomon, en dan ook nog Cohen?' vraagt hij aan zijn ouders. 'Wat denk je dat mijn vrienden daarvan vinden?'
Max en Alissa denken dat ze alle moderne valkuilen van racisme en antiracisme hebben doorstaan. Hij is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt uit de Bijlmer. Hun zoon Salomon is zeventien jaar en staat voor de keuze: hoor ik bij de mensen die op mijn vader lijken of bij de kinderen die zwart zijn, net als ik? Max en Alissa denken dat ze op dezelfde manier naar de wereld kijken, tot Salomon door zijn vriendinnetje wordt beschuldigd van verkrachting.
Salomons oordeel is een ontroerende en komische roman over een familie die verstrikt raakt in de moderne tijd. De lezer wordt gedwongen om kleur te bekennen: aan welke kant sta ik nu echt?

Robert Vuijsje
Robert Vuijsje (1970) debuteerde in 2008 met de roman Alleen maar nette mensen, die werd bekroond met de Gouden Uil en de Inktaap, de prijs voor het beste boek van het jaar volgens middelbare scholieren. Van het boek werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het boek werd ook verfilmd in 2012. In dat jaar verscheen ook zijn tweede roman, Beste vriend.

Boekenweek
Van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek! Dit jaar is het thema ‘De moeder, de vrouw', ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Jas van belofte van Jan Siebelink is dit jaar het Boekenweekgeschenk en Murat Isik heeft het Boekenweekessay van 2019, Mijn moeders strijd, geschreven.

BOEKENWEEK BIJ PAAGMAN

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...