FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
10 september - Fred (Den Haag)

Roel Janssen

Roel Janssen
Roel Janssen
Boekpresentatie
Dinsdag 10 september 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op dinsdag 10 september is Roel Janssen om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal die avond zijn boek De afrekening presenteren en met Bernard ter Haar, die een grote rol in het boek speelt omdat hij indertijd topman was bij het ministerie van Financiën, in gesprek gaan. Aansluitend zal hij signeren. 

De afrekening
Tijdens de crisis van 2008, toen het financiële stelsel wereldwijd op zijn grondvesten schudde, dreigde ING ten onder te gaan. Maar de grootste financiële instelling van Nederland mocht onder geen beding omvallen.
Om een ramp te voorkomen, tuigde de Nederlandse overheid onder immense druk een reddingsoperatie op van ruim 32 miljard euro. Hoe dicht ING langs de afgrond scheerde en wat zich achter de schermen afspeelde, reconstrueert journalist en thrillerschrijver Roel Janssen in het razend spannende De afrekening. Wie trok tijdens die hectische periode aan de touwtjes? Wat zou er gebeurd zijn als ING was ingestort?
Janssen sprak met de hoofdrolspelers en ontdekte spectaculaire feiten die niet eerder openbaar zijn gemaakt. Met groot gevoel voor veelzeggende details beschrijft hij de paniek, de conflicten, de onderhandelingen – en de waarschuwingen die in de wind werden geslagen. Ook beschrijft hij hoe in het diepste geheim nationalisatie werd voorbereid en hoe de Europese Commissie de prijs die ING moest betalen fors opschroefde.
De gevolgen van dit financiële drama, dat de redding van ABN Amro in omvang en complexiteit overtrof, zijn voelbaar tot op de dag van vandaag.

Roel Janssen
Roel Janssen (1947) is auteur van zowel fictie als non-fictieboeken en financieel-economisch journalist. In 1997 maakte hij zijn (thriller)debuut met het boek De struisvogelcode. Daarna volgden meerdere titels, zoals 1968 (2018). De waargebeurde financiële thriller De afrekening is zijn nieuwste boek.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Roel Janssen
*
*
*
*
*
Voor dit evenement kunt u zitplaatsen reserveren wanneer u deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).
Lees de voorwaarden
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...