FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
15 februari - Centrum (Den Haag)

Over Ischa Meijer

Over Ischa Meijer
Ronit Palache
Lezing over Ischa Meijer
Zaterdag 15 februari 2020 12:00 uur
Paagman vestiging Centrum (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zaterdag 15 februari is Ronit Palache om 12:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag). Zij zal naar aanleiding van haar boek Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan over Ischa Meijer een lezing geven. Aansluitend zal zij signeren.

Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan 
Samengesteld en ingeleid door Ronit Palache
Het razende leven van Ischa Meijer (1943-1995) ging niet onopgemerkt voorbij. Daar zorgde hij zelf wel voor. In zijn werk streed hij tegen hypocrisie en onwaarachtigheid. Hij rekende genadeloos af met het verstikkende Joodse milieu waaruit hij voortkwam. Tegenover de geheimtaal die er in veel naoorlogse huizen gesproken werd, zette hij zijn eigen vocabulaire waarmee hij ‘de hele wereld te lijf ging om te demaskeren’. Zijn uitgangspunt: iedereen heeft iets te verbergen. Ronit Palache toont aan de hand van Meijers geschreven werk hoe hij zich in diverse gedaanten uitsprak over Joodse kwesties: als gevreesd theaterrecensent die in latere jaren zélf het podium beklom, als nietsontziend interviewer die anderen liet zeggen wat hij zelf niet kon verwoorden, als dichter en schrijver en als columnist, via zijn personage De Dikke Man.

Ronit Palache
Ronit Palache (1984) schreef voor Elsevier, was werkzaam in de literaire wereld en publiceerde Ontroerende onzin: De Joodse identiteit in het Nederland van nu (2016). Tegenwoordig werkt ze als freelancejournalist voor o.a. Pauw, Algemeen Dagblad en Vrij Nederland.

Ischa Meijer
Ischa Meijer (1943-1995) liet verpletterend journalistiek en literair werk na. Hij publiceerde onder meer Brief aan mijn moeder, De handzame Ischa Meijer, Interviewen voor beginners en De Dikke Man. Hij wordt gezien als één van de beste interviewers die Nederland gekend heeft.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...