FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
4 juni - Fred (Den Haag)

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen
Roxane van Iperen
Vrijdag 4 juni 2021
18:00 Livestream interview
19:00 Meet & greet met signeren
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, reserveren verplicht

Op vrijdag 4 juni is Boekenweekessayist Roxane van Iperen te gast bij Paagman voor een online interview door Jean-Pierre Geelen en om haar Boekenweekessay De genocidefax te signeren. Lees hier onze coronamaatregelen en veelgestelde vragen bij evenementen.

>>> BEKIJK HIER OM 18:00 UUR DE LIVESTREAM! <<<

Let op: wij organiseren twee evenementen: een online interview en een fysieke signeersessie.
Meld u HIER aan voor de livestream om 18:00 uur en/of meld u HIER aan voor de signeersessie vanaf 19:00 uur.

Roxane van Iperen (1976) is een Nederlands jurist en auteur. In 2018 verscheen de bestseller 't Hooge Nest, waarin ze schrijft over de vroegere bewoners van haar huis, onder wie twee Joodse verzetsvrouwen. Met haar debuutroman Schuim der aarde (2016) won ze de Hebban Debuutprijs. Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay 2021.

Boekenweekessay: De genocidefax
Roxane van Iperen: ‘Ik vind het een geweldige eer dat de CPNB mij heeft gevraagd het Boekenweekessay te schrijven, en om in het voetspoor van literaire grootheden als Komrij, Dorrestein en Palmen het boekenvak en de literatuur te mogen vertegenwoordigen. Uitgerekend in de laatste Boekenweek kwam de wereld zoals we die kenden knarsend tot stilstand, en in de onzekere periode die we nu betreden kunnen goede verhalen en beschouwingen extra houvast bieden. Het thema Tweestrijd geeft daar alle ruimte voor: het gaat wat mij betreft niet alleen over het onderzoeken van (innerlijke) conflicten, maar ook over stellingname in politieke en sociale kwesties, en de keuzes die mensen maken – ten goede en ten kwade.’

't Hooge Nest
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Onze evenementen zijn ook regelmatig via Facebook Live te volgen.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...