FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
24 november- Fred (Den Haag)

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen
Roxane van Iperen
interview door Ivan Borghstijn
Zaterdag 24 november 2018 14:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 24 november 2018 is Roxane van Iperen te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal over haar boek ’t Hooge Nest geïnterviewd worden door Ivan Borghstijn. Aansluitend zal zij signeren.

’t Hooge Nest
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Roxane van Iperen
Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft voor vele bladen zoals Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2017 won ze de Hebban Debuutprijs met haar roman Schuim der aarde.
 

 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...