FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
GOUDA: Open tot 17:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Series
  6. >
  7. De Grisha

De Grisha-trilogie: bekend van de Netflix-serie Shadow and Bone!

Spannend, romantisch en duister: zoiets heb je nog nooit gelezen!

Leigh Bardugo creëerde de Grishaverse; een wereld vol helden, schurken, politieke machtspelletjes, oorlogen, dieven, list, bedrog en heel veel (verboden) magie. Duik in De Grishaverse en laat je meevoeren in een van de beste fantasy-werelden die de afgelopen jaren gecreëerd is.

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker. Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

De ontdekking van de Grishaverse begint met de Grisha-trilogie, bestaande uit Schim & schaduw, Dreiging & duisternis en Val & verlossing. Deze drie boeken spelen zich af in Ravka en volgen het verhaal van Alina Sarkov. Auteur Leigh Bardugo heeft De Grisha-trilogie uitgebreid met De Grishaverse: De Kraaien-duologie en de Nikolai-duologie.

De Kraaien is een duologie die zich afspeelt in de rijke stad Ketterdam (losjes gebaseerd op Amsterdam. De duologie List & Leugens en Kraai & Koninkrijk vindt plaats in dezelfde wereld als de Grisha-boeken, maar is vanuit een totaal ander perspectief geschreven. De focus ligt niet op de koninklijke tovenaars en de Ravkaanse royalty, maar op jonge crimineel Kaz Brekker, die met zijn team een schijnbaar onmogelijke missie heeft, met wereldschokkende gevolgen.

De Nikolai-duologie brengt alle eerdere boeken samen. De nieuwe koning van Ravka, Nikolai Lantsov, probeert na de burgeroorlog zijn land weer op te bouwen en dat kan hij niet zonder de hulp van oude bekenden.

De Grisha-serie van Leigh Bardugo is de inspiratiebron voor de Netflix-serie Shadow and Bone, die sinds april 2021 te zien is bij Netflix.

Lees de boeken in de juiste volgorde!

De Grisha-trilogie
1. Schim en schaduw
2. Dreiging en duisternis
3. Val en verlossing
De Kraaien
4. List & Leugens (De Kraaien 1)
5. Kraai & Koninkrijk (De Kraaien 2)
Nikolai
6. De verminkte koning (Nikolai 1)
7. Het oordeel van de wolf (Nikolai 2)
Losstaande boeken
8. Boek der heiligen (alle verhalen over de heiligen uit de Grishaverse)
9. De taal der doornen (mythes en legendes uit de Grishaverse)

Alle boeken in de serie De Grisha (7 artikelen). Klanten op paagman.nl zochten De Grisha ook in "Young Adults"

7 ARTIKELEN
ebooksalles
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...