FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Series
  6. >
  7. Gouden Boekjes

Voorlezen met een gouden randje

Kleine, betaalbare boekjes met twee nietjes in het midden, ongeveer 28 bladzijden en een gouden randje. Dat zijn de Gouden Boekjes. In 1942 verscheen in Amerika het allereerste Gouden Boekje. Een directe hit, want binnen vijf maanden werden er al 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Dit had onder andere te maken met het feit  dat ze ook in supermarkten werden verkocht (dat was ongekend) en de rijke kleurrijke (!) illustraties voor een kleine prijs.

Na de Tweede Wereldoorlog ontstond er bij Nederlandse ouders een grote behoefte aan goede kinderboeken. Voor de kinderen van de naoorlogse geboortegolf was er weinig. Om die reden besloten de twee directeuren van de Bezige Bij, Geert Lubberhuizen en Wim Schouten, om de Little Golden Books naar ons kikkerlandje te halen. Sindsdien maken de boekjes een onderdeel uit van onze jeugd. Tot op de dag van vandaag verschijnen er nieuwe titels en zijn de boekjes nog altijd reuze populair.

Alle boeken in de serie Gouden Boekjes (166 artikelen). Klanten op paagman.nl zochten Gouden Boekjes ook in "Peuter & Kleuterboeken"

166 ARTIKELEN
ebooksalles
Hide filter Auteur
Meer Minder
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Merk
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Hide filter Taal
Meer Minder
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...